Nakkipekonivuoka jne vanhasta

Täällä on hyvä jakaa herkullisimmat reseptit
Pekaanipähkinäpiirakkaa (ja muita herkkuja)

Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:44

Jekutin:
10 viipaletta paahdettua leipää
5 tomaattia viipaleina
900 g kuorettomia nakkeja
170 g pekonia

Kuorrutus:
4 dl smetanaa
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 tl rakuunaa

1. Asettele laakeaan uunivuokaa leipäviipaleet ja niiden päälle tomaatit.
2. Puolita nakit. Ruskista pannulla. Laita uunivuokaan tomaattien päälle.
3. Suikaloi pekoni. Ruskista. Ripottele nakkien päälle.
4. Sekoita kuorrutus. Kaada vuokaan
5. Kuorruta uunissa 220°C kauniin ruskeaksi
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:47

Jekutin:
************************
JUUSTOTORTTU

Taikina:
150 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte:
2 munaa
2 dl kermaa tai maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta
150 g katkarapuja


</font>•Sekoita voi ja vehnäjauhot käsin keskenään</font>
•Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste</font>
•Painele taikina matalan vuoan pohjalle ja reunoille</font>
•Paista pohja 225 oC:n lämmössä 10 - 15 minuuttia</font>
•Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos tortun syvennykseen</font>
•Paista torttua vielä noin 15 minuuttia eli kunnes täyte on saanut kauniin värin</font>

Juustotäytteeseen voit halutessasi käyttää paitsi katkarapuja myös kinkkua, simpukoita, savukalaa, parsaa, paprikaa tai purjoa.
*****************
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:48

Blue Amber:

Tässäpä sitten näitä kiloja lisää .

*Ja tällä ei ole nimeä, mutta ilmeisesti alkuperältään ranskalainen ohje *

Voitaikina
100g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Nypi rasva ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa halutessasi n. 5 min.


Rahkavoitaikina
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g rasvaa
125 g rahkaa

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi rasva sormin jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa halutessasi n. 5 min.


Täyte
150 g kinkkua
150 g juustoraastetta (3 dl)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1/4 tl mustapippuria
(½ tl paprikajauhetta, persiljaa)

Leikkaa kinkku kuutioiksi. Sekoita kulhossa kerma ja munat. Lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.


Jos haluaa tehdä koko pellillisen piirakkaa, niin valmista pohjataikina ja täyte kaksinkertaisena. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Pikkupiirakoita tulee kätevästi muffinipellillä. Taikinaa tarvitsee puoltoista kertaisen annoksen (ja täytettä riittää se yksi annos...). Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ja kerman voi korvata maidolla, laittaa täytteeseen kasviksia tms.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:48

Aurinkotyttö:

CHILIKATKAT

1 pieni pss katkarapuja
0,5 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2-4 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan, 1-2 on aika neutraali määrä -ei kauheeta löyhkää)
0,5 dl Linghams Chili Sauce
Chilijauhetta (jälleen maun mukaan, jos ei halua tulista niin ei tarvitse välttämättä ollenkaan)
Suolaa maun mukaan
(Sitruunanmehua maun mukaan, voi myös jättää pois)

Sekoitetaan keskenään sulaneet katkaravut + muut aineet.

Tosi hyvää esim uuniperunan kanssa, voi syödä myös sellaisenaan, salaatin kanssa tai leivän päällä.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:49

jalomi:

Yleisön pyynnöstä,
SPAGHETTI ALLA CARBONARA siis suomeksi miilunpolttajan pasta [img]smile.gif[/img]

Kahden hengen (suurehkoon) annokseen tarvitaan

spaghettia (tai muuta pastaa) [img]smile.gif[/img]
170g pekonia
2-3 munan keltuaista
1-2dl kevytkermaa
vajaa 1dl puna- tai mustaleimaemmentalia raasteena
mustapippurirouhetta (tai jauhetta)
hienonnettua persiljaa (kuivattua)
suolaa
valkosipulia

Pekoni palasiks ja pannuun, ruskistetaan hitaasti miedolla lämmöllä. Keitetään pasta.
Keltuaiset vatkataan löysäksi(?) vaahdoksi. Siis vähän vain. Niiden joukkoon lisätään kerma, juustoraaste ja mausteet.
Pastasta valutetaan vesi pois, lisätään kattilaan (levy saa vielä olla ykkösellä) pekonit sekä kermaseos. Koko ajan sekoittaen annetaan olla vielä hetki levyllä niin että juusto vähän sulaa.

Tarjoillaan punaviinin ja parmesan-juustoraasteen kera. Myös mustapippuria voi rouhia matkan varrella lisää.

Ja eikun syömään...
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:49

Kiiruna:

Tässä mun suosikkisalaatti, jota tarjoilin mm. viime vuonna k-18 pikkareissa.
Erilaisia salaatteja (esim. lollo rossoa ja tammenlehvää) ja rucolaa
Kirsikkatomatteja (puolikkaina)
Aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
Marinoituja oliiveja
Artisokan sydämiä
Parmesan- tai pecorinolastuja
(Krutonkeja)

Rakenna salaatti laakealle vadille kerroksittain - oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä saa valua salaattiin. Voi maustaa myös balsamicolla. Hyvää eikä kovin lihottavaa. Sopii esim alkusalaatiksi tai lämpimien (vuohenjuusto)leipien kanssa.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:50

koskiri:

Pestolla täytetty possunfilee

Ainekset
1 kg possun ulkofileetä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia

pestotäyte:

2 dl emmental-juustoraastetta
1 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
ripaus karkeaa suolaa
mustapippuria
2 dl tuoreita basilikan lehtiä

Ruskista filee pannulla kauttaaltaan. Leikkaa filee suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa fileen alaosaan syvä viilto, käännä filee auki ja leikkaa tämän jälkeen fileen paksumpi osa vielä keskeltä halki, niin saat suorakaiteen muotoisen levyn. Levitä pestotäytettä koko fileelle ja kääri rullaksi. Hiero fileen pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia. Kääri filee tiukasti folioon. Paista 165 asteessa (jos käytät tavallista uunia lämmitä se 185 asteiseksi) noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa vielä 10-15 minuuttia. Anna vetäytyä foliossa n. 10 minuuttia ennen tarjoilua
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:50

koskiri:

Inkiväärikananpoikaa, paahdetut juurekset ja chiliaioli

Laita kananpojan sisälle puolikas sitruuna, tuoretta timjamia ja salviaa, suolaa ja valkopippuria. Sekoita kirkastettuun voihin raastettu inkivääri, suola, sokeri ja valkopippuria. Sido kananpojan koivet yhteen ja tee koipiin ja reisiin muutamia viiltoja. Sivele kauttaaltaan inkiväärivoi-seoksella ja anna maustua pari tuntia. Paista uunissa 160 C° noin 30 minuuttia, sivellen välillä inkiväärivoilla.

Paahdetut juurekset:
Lohko kaikki vihannekset ja laita uunivuoalle peruna-, fenkoli- ja sipulilohkot. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä ja mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla. Kypsennä noin ½ h välillä kanalientä lisäten ja juureksia sekoittaen. Pyörittele loput kasvikset myös öljyssä ja lisää uunipellille ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia.

Chiliaioli:
Sekoita keltuaisten joukkoon chilijauhe, tomaattipyre, ketsuppi, tabasco ja sokeri. Vatkaa ja lisää joukkoon öljyä ohuena nauhana, lisää etikka ja suola. Anna maustua ja tarkista maku.

Ainekset
2 kpl
kokonaista kananpoikaa ( tai pientä broileria)

1/2 dl raastettua inkivääriä
1 dl kirkastettua voita
suolaa
sokeria
valkopippuria
1 kpl sitruuna
tuoretta timjamia
tuoretta salviaa


Paahdetut juurekset:

3 kpl pientä perunaa
1 kpl fenkoli
1 kpl sipuli
1/2 kpl munakoiso
1 kplkesäkurpitsa
1 kpl portobello-sieni ( tai muutama tuore herkkusieni)
6 kpl kirsikkatomaatteja
2 dl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
tuoretta timjamia
1/2 l kanalientä


Chiliaioli:

3 tl chilijauhetta

2 kpl keltuaista

2 rkl chiliketsuppia

2 tl sokeria

2 tl punaviinietikkaa

1 rkl tomaattipyrettä

10 tippaa tabascoa

2 dl rypsiöljyä

suolaa
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:51

Savukala-juustopiirakka

100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä

täyte:
2 dl perattua ja hienonnettua savukalaa
2 munaa
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta
hienonnettua tiliä
4 dl juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää vesi ja suola nopeasti sekoittaen. Kaaviloi / painele taikina vuuan pohjalle. Paista pohjaa 10 minuuttia 200 asteen lämmössä. Sekoita täyte. Levitä täyte pohjalle ja jatka paistamista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Piirakkaa voi keventää käyttämällä rahkapohjaa. Jos ei jaksa siivota savukalaa, voi sen korvata tonnikalalla / katkoilla
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:51

Anne B:

No kyllähän minäkin sitten, jos kaikki muutkin... Sattui silmiini nimittäin jostain lehdestä sikahelppo pastaruoan ohje, jota on maisteltu meillä kotona muutamaan kertaan:

Tipuista pennepastaa neljälle

400 gr marinoituja broitsun suikaleita
500 gr pennejä
1 prk kookos-lime-ruokakermaa
juustoraastetta kuorrutteeksi

Keitetään pastat ja laitetaan ne uunivuokaan. Levitä broilerisuikaleet raakoina vuokaan makaronien päälle. Lorotellaan ½-1 prk maustettua ruokakermaa näiden päälle ja lopuksi ripotellaan maun mukaan soveltuvaa juustoraastetta.

Uuniin n. 30-40 minuutiksi 200°C ja eiku nauttimaan! Samaa ohjetta voi soveltaa myös kirjolohisuikaleille.

Ihania, nämä uudet maustetut ruokakermat
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:52

Blue Cheese katkarapupiirakka

1 pkt Sunnuntai Piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte:
180 g katkarapuja
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1 prk Keiju Fraîche Blue Cheesea
3 munaa
1 prk Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta (12 %)
1 tl sitruunapippuria
1 dl juustoraastetta

Ohje:
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Painele taikina voidellun suorakaiteen muotoisen piirasvuoan (30 x 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
3. Ripottele esipaistetulle pohjalle sulaneet ja valutetut katkaravut sekä hienonnettu tilli.
4. Sekoita Keiju Fraiche, munat, Keiju Ruoka ja sitruunapippuri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:52

Herra Snellmanin Leikkelekakku

¾ dl valmista perunasosejauhetta
1 ½ dl vettä tai maitoa
4 kananmunaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa tai vettä
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl pieniä paprikakuutioita
180 - 300 g Snellmanin Ylikypsää kinkkua
2 rkl murennettua sinihomejuustoa
3 rkl silputtua ruohosipulia

1. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kokoinen kakkuvuoka. Voit pehmentää paprikakuutioita mikrossa täydellä teholla minuutin.

2. Lämmitä 1 ½ dl vettä mikrossa kuumaksi ja sekoita se perunasosejauheen kanssa (tai käytä 2 dl valmista perunasosetta).

3. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kananmunat, jäähtynyt voisula ja maito.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä murennettu juusto, kinkkukuutiot, paprika ja ruohosipulisilppu taikinaan.

5. Lusikoi taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Huom! Ylikypsän kinkun tilalle sopii hyvin esim. Ohuen ohut Currykalkkunafilee, Ohuen ohut Aito Saunapalvikinkku, Palvikinkku, Kalkkunafilee yhdessä Kalkkunameetvurstin kanssa ja monet muut Herra Snellmanin maukkaat leikkeleet. Voit myös käyttää useampaa leikkelettä samassa kakussa!
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:53

githa:

Mätirengas

4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl hienoksi silpottua sipulia
5 dl ranskan kermaa
2 rkl majoneesia
200g mätiä
150g katkarapuja
4 kpl liivatelehtiä
2 nipp tilliä
1/2 sitruuna

Valmistus:

Kovaksi keitetyt munat ja sipulit silputaan hienoksi.
Liivatelehdet laitetaan kylmään veteen.
Ranskankerma ja majoneesi vatkataan kulhossa,
Seokseen lisätään mäti,kananmunat,sipuli,katkaravut,
tilli ja sitruunamehu.
Pehmenneet liivatteet sulatetaan, sen jälkeen kaadetaan ohuena nauhana
mätiseokseen ja sekoitetaan hyvin.
Mätisekoitus kaadetaan vuokaan/sokerikakkuvuokaan, ja laitetaan kaappiin n 2 tunnikis hyytymään.

Koristellaan katkaravuilla ja tillillä, ja tarjoillaan sitruunaviipaleiden ja patongin
kera tai keitettyjen perunoiden kanssa!
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:53

Coleslaw

•4 rkl majoneesia
•1 tl inkivääriä, raastettuna
•1 tl valkosipulia, raastettuna
•1/2 limen mehu
•1 rkl hunajaa
•1/2 kaali, suikaloituna
•1 kpl porkkana, raastettuna
•50 g sokeriherneitä, suikaleiksi leikattuna
•suolaa
•mustapippuria
Sekoita kulhossa majoneesi, inkivääri, valkosipuli, limen mehu ja hunaja. Lisää joukkoon kaalisuikaleet, porkkanaraaste, sekä sokerihernesuikaleet.
Lopuksi mausta suolalla ja mustapippurilla.
Reseptit: Sara la Fountain
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:54

Tattoo:

Helppo mutta maistuva tonnikalakastike uuniperunoille:

*2 prk tonnikalaa vedessä
*creme fraiche
*2 ruokakermaa
*katkarapuja
mausteeksi viherpippuria, sitruunapippuria, ripaus suolaa ja PALJON rakuunaa.


Jos sekaan lisää yhden munan ja juustoraastetta (paprikanpaloja) ja kippaa valmistaikinan päälle niin siitäpä saapi ruokaisan piirakan, nam.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 01.12.2015 11:55

Dr.Elina:

Classic Egg Salad

This will remind you of the egg salad that many folks typically make. This is a lovely recipe and a pleasure on toasted pumpernickel bread with a slice or two of tomato.

Or, you can take a large iceberg lettuce leaf and those tomatoes to create a salad bowl (like the one shown below) for a delicious and nutritious lunch!

Cucumbers would be nice to add as well for some extra crunch.

4 Hard-boiled Eggs, peeled and chopped
¼ cup Light Mayonnaise
1 Celery Stalk (no ends or leaves), finely chopped
2 teaspoons Red or Sweet White Onion, finely chopped
1 ½ teaspoons Lemon Juice (freshly squeezed if possible)
To taste: Salt & Freshly Ground Black Pepper (about 1/8 to 1/4 tsp of each)

Instructions:
Gently toss the eggs and celery together in a medium-size bowl.

In a smaller bowl, combine mayonnaise, lemon juice, onion, salt and pepper. Fold into the eggs and celery. Season to taste with salt & the ground black pepper.

Chill for an hour or so before eating. For each individual serving, spoon 1/2 cup onto a lettuce leaf or spread on bread.


Olive and Mustard Egg Salad

4 Hard-boiled Eggs, peeled and chopped
¼ cup Light Mayonnaise
2 tablespoons Pimento-Stuffed Green Olives, chopped (about 5 or 6 large olives)
1 teaspoon Sweet white onion (optional), finely chopped
1 teaspoon Hot Prepared Mustard (or Dijon)
1/8 teaspoon Paprika
1 tablespoon Fresh Parsley, finely chopped
1 tablespoon Sweet Pickle Relish
To taste: Salt & Freshly Ground Black Pepper (about 1/8 to 1/4 tsp of each)

Instructions:
In a large bowl, combine the mayonnaise, mustard, relish and paprika. Add the rest of the ingredients, half of the parsley and mix well.

Season to taste with salt & the ground black pepper. Garnish with the rest of the parsley.

Chill for at least one hour before serving to help the flavors combine.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 08.12.2015 08:14

Lohirillette:

Kypsennä ensin 200 g tuoretta lohta makuliemessä.

Makuliemi:
1 salottisipuli reiluina paloina
pari tillinoksaa
sitruunanlohko
laakerinlehti
muutama kokonainen pippuri
n. 5 dl tai tarpeen mukaan vettä (kalan pitää upota liemeen)

Makuliemi on kaiken a ja o.

Anna liemen kiehahtaa, vähennä sitten lämpöä ja lisää lohenpala liemeen ja anna sen hautua siinä 5-10 minuuttia.

Nosta kala reikäkauhalla liemestä, poista nahka ja tumma rasva, joka maistuu helposti kalanmaksaöljyltä. Riko lohen rakenne suurpiirteisesti ja jätä jäähtymään.

Poista kylmäsavulohesta tumma rasva ja kovat reunat ja pilko kala pieneksi silpuksi. Tätä tarvitaan myös 200 grammaa.

Lisäksi tarvitaan:
100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
1 rkl majoneesia
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
kunnon rutistus sitruunamehua
mustaippuria
suolaa tarpeen mukaan

Lohirilleten koostumuksen voit päättää itse. Halutessasi voit sekoittaa sen hienommaksikin.

Sekoita kaikki ainekset niin, että hyvä rakenne säilyy, ellet halua tehdä sileää tahnaa.

Tarjoa joko rapean ruisnäkkärin tai paahdettujen patonginsiivujen päällä
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 07.04.2017 05:39

Munawrapit

4 kananmunaa
1,2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
oliivi- tai rypsiöljyä
1 avokado
110 g alfalfa-ituja
100 g kylmäsavulohta
1 sitruuna

Tee ensin munakkaat yksi kerrallaan. Riko pieneen kulhoon kananmuna, mittaa joukkoon 2 ruokalusikallista kermaa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Riko munan rakenne haarukalla vatkaten. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kaada munaseos pannulle. Pyörittele pannua, jotta muna levittyy pannulle tasaisesti. Paista keskilämmöllä, kunnes munakkaan pinta on jähmettynyt. Valuta munakas laakealle lautaselle jäähtymään. Tee samoin loput munakkaat. Halkaise avokado, poista kivi ja viillä avokadon puolikkaisiin viipaleita veitsellä. Poista leikatut viipaleet kerralla lusikalla. Ripottele munakkaan keskelle ituja, 1–2 savulohiviipaletta, 3 avokadoviipaletta, hieman sitruunan mehua, mustapippuria ja kääri wrapiksi taittamalla ensin pohja täytteiden päälle ja sitten sivut. Tarjoa heti.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 15.01.2018 08:29

Kinkkupiirakka

150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

Täyte:
350 g kinkkua
1 paprika
1 purjosipuli
1 prk ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
2 munaa
½ tl suolaa
3 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta

1. Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.

2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprikat. Hienonna halkaistu purjo. Hauduta kasviksia öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.

3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.

4. Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasossa.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 22.01.2018 09:27

Poro-leipäjuustopiirakka

Ainekset

Piirakkapohja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Täyte
1/2 purjoa
1-2 rkl voita
250 g leipäjuustoa
100 g kylmäsavuporoa
3 kananmunaa
2 dl kermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Työvaiheet
1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
2. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
3. Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
4. Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
5. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
6. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 29.01.2018 06:17

Mehevä tonnikalapiirakka

Pohja:
200g kermaviiliä
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
2 prk tonnikalaa
valkosipulia +mausteita
juustoraastetta

1. Kaada vesi pois tonnikalapurkeista. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe ensin vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raa'an pohjan päälle. Lisää halutessasi hieman juustoraastetta.
3. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia. Taikina tulee piirakkavuokaan (24 cm) piripintaan: käytä siis hieman isompaa tai suojaa uunin pohja vaikkapa pellillä.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 07.03.2018 08:03

Tuna melt -voileivät

Ainekset
8 siivua leipää
voita voiteluun
2 prk Tonnikalaa
2 rkl majoneesia
2 avokadoa
½ rasiaa baby-pinaattia
8 siivua savujuustoa (esimerkiksi Kippari)

Työvaiheet

1. Leikkaa leivästä kahdeksan ronskia siivua ja voitele ne voilla. Käännä leivät voipuoli alaspäin.

2. Avaa tonnikalapurkit ja tyhjennä ne pieneen kulhoon. Riko rakenne haarukalla ja sekoita majoneesi joukkoon. Puolita avokadot, irrota siemenet ja kaavi hedelmäliha ulos. Siivuta hedelmäliha.

3. Kokoa voileivät laittamalla ensin tonnikalasekoitusta pohjalle, sitten avokadosiivuja, pinaattia ja kaksi siivua savujuustoa päälle. Lopuksi nosta toinen leivän puolikas päälle.

4. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Paista kaksi leipää kerrallaan, ensin toiselta puolelta hyvin ruskeaksi ja sitten toiselta. Voit painaa leipää litteämmäksi lastalla, jolloin juusto sulaa paremmin. Leikkaa leivät keskeltä poikki, niin ne on helpompi syödä.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 10.06.2018 09:14

Kolmioleivät

Leiväksi sopii iso vehnä- ja kokojyvävuokaleipä ja makeahko sekaleipä. Tahnaa levitetään leivälle aika reilusti ja toinen leipä asetetaan päälle.

Kuoret leikataan pois ja leipä leikataan keskeltä halki joko vinottain tai suoraan.


Lohi- avokadotahna
100–150 g kylmäsavulohta
1 kypsä avokado
reilusti tilliä
suolaa ja mustapippuria

Lohi-avokadotahnaan voi vielä lisätä ruokalusikallisen tuorejuustoa.

1.Pilko lohi pieniksi kuutioiksi.
2.Silppua tilli ja lusikoi avokadon liha sekaan ja sekoita tahnaksi.
3.Sekaan voit vielä lisätä ruokalusikallisen tai pari ranskankermaa tai maustamatonta tuorejuustoa.


Kananmunamajoneesi
Kovaksi keitettyjä kananmunia
Majoneesia
Reilusti silputtua tilliä ja persiljaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisää tähän vielä vesikrassia niin maku on täydellinen, mutta hyvää tulee näinkin.

1.Survo kananmunat haarukalla, lisää majoneesia niin, että saat sopivan tanakan tahnan.
2.Pilko sekaan yrtit, joihin voit vielä halutessasi lisätä vesikrassiakin. Mausta.


Tonnikalatahna
Purkki hyvää tonnikalaa
1 pieni punasipuli
majoneesia
kapriksia
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tonnikalamajoneesi on klassikko, josta tykkäävät kaikki.

1.Valuta tonnikalapurkista neste tai öljy ja survo tahnaksi.
2.Silppua sipuli pienenpieneksi ja lisää tonnikalaan, notkista seos majoneesilla ja tirauta sekaan tilkka sitruunanmehua.
3.Tipauta sekaan muutama kapris makua piristämään.
4.Jos käsillä on tilliä voit silputa sekaan sitäkin. Maistele ja mausta makusi mukaan.
5.Tällä reseptillä syntyy hyvä täyte myös kypsästä broilerinlihasta.
6.Majoneesin voi tällöin maustaa curryllä.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 10.01.2019 10:22

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset
800 g suolaista piirakkataikinaa
500 g sinihomejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 tl mustapippuria, jauhettuna myllystä
4 munaa

Lisäksi
8 viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 24.01.2019 06:40

Paras feta-pinaattipiirakka
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g pinaattia
2 munaa
2 dl kerma-maitoa
n. 2 valkosipulinkynttä
150-200 g fetaa
Päälle:
kirsikkatomaatteja
juustoa
1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja keskenään jo sekoitettu jauhoseos. Levitä vuokaan ja pistele haarukalla pohjaan reikiä.
2. Levitä pohjan päälle fetapalat.
3. Sekoita keskenään pinaatti, munat, kerma-maito, puristetut valkosipulit ja mausteet.
4. Kaada seos pohjalle, ja laita päälle viipaloituja kirsikkatomaatteja ja juustoa. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 30.12.2020 06:33

Kirkas perunasalaatti paahdetuista perunoista

n. 500 g perunaa paahdettuna
8–10 aurinkokuivattua tomaattia
kapriksia (esimerkiksi n. 2 rkl)
muutama pieni retiisi
marinoitua punasipulia (pikkelöityä)
1 omena pilkottuna

Kastike:
3 rkl Dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 dl öljyä
ripaus sokeria
2 rkl punaviinietikka
1 tl mustapippuria rouheena

Valmistusohjeet

Pese perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
Sekoita perunoiden joukkoon pieni määrä öljyä ja pieni ripaus suolaa. Paahda pellillä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Anna perunoiden jäähtyä.
Sekoita jäähtyneet perunat ja muut salaatin ainekset keskenään.
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaatin sekaan.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 30.12.2020 06:35

Peggyn talven maukas perunasalaatti

1 kg keitettyjä perunoita
2 hapanta vihreää omenaa
100 g pehmeitä siemenettömiä taateleita
35 g kapriksia
1 dl granaatinomenansiemeniä
½ ruukku ruohosipulia
1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

Kastike
200 g kermaviiliä
150 g crème fraîchea
100 g fetajuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
1/2 tl kanelia
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria makusi mukaan

Valmistusohjeet
Kuori perunat ja kuutio ne. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi.
Leikkaa taatelit neljään osaan ja hienonna yrtit.
Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet keskenään, lisää kastike ja sekoita.
Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 30.12.2020 06:38

Isoäidin perunasalaatti

Ainekset
4 isoa kiinteää perunaa
1 hapan vihreä omena
1 suolakurkku
1 sipuli
2 dl piimää (tai kermaviiliä)
1 tl dijoninsinappia
1½ tl valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria

Valmistusohjeet
Keitä perunat napakoiksi. Jäähdytä. Kuori jäähtyneet perunat ja pilko kuutioiksi.
Keitä perunat jo edellisenä päivänä. Juuri keitetyt perunat hajoavat helpommin. Kuori ja kuutioi omena sekä suolakurkku. Hienonna sipuli. Yhdistä vihannekset.
Sekoita mausteet piimään ja kaada vihannesten joukkoon.
Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile grilliruoan tai keitettyjen nakkien kanssa.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51

Re: Nakkipekonivuoka jne vanhasta

ViestiKirjoittaja Ak-Bozat » 11.01.2021 06:50

LORRAINEN PANNARI

4 kananmunaa
1 litra maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
½ dl sulatettua voita

1 pkt (140 g) pekonikuutioita
1 sipuli

Päälle
200 g raastettua gruyeriä tai muuta voimakasta juustoa

Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.
Laita pekoni kylmälle pannulle ja lisää lämpöä. Paista omassa rasvassa noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli lopussa joukkoon. Paista pehmeäksi pekonista irronneessa rasvassa. Anna hieman jäähtyä.
Sekoita pekoni-sipuliseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Kotikoloon 08/2001
Avatar
Ak-Bozat
 
Viestit: 1856
Liittynyt: 01.12.2015 04:51


Paluu Reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa